Çarşamba

Reklamcı olmak çok sikimsonik bişi

Şunu bi izle hele,



Şimdi her nekadar ekmeğini yemesek de okulunu okuduk bu işin. Ottan boktan ahkam kesiyorum burda madem son zamanlarda en uyuz olduğum (benim uyuz olmadığım bir zamanı bulamadıkları için zaman makinesi icat edilemiyor işte asdf) reklama da geçirmesem olmaz aa valla eksik kalır, biyerim şişer.

Neymiş "teyze olmak harika bişiymiş". Bak öğrendiğimiz iyi oldu. Peki hanımkızımız bu tezini hangi argümanla savunuyor, "ben onlarla hergün oynamaya gidiyorum ya hergün gidiyorum".. Öyle teyze anne yarısıdır, kutsaldır filan siki değil ha, teyze olmak yeğenlerinle enik yavrusu gibi oynayabildiğin için harika bişey. Lan sıpa, ablanla enişten okadar mesai harcayıp sen oyna, oyalan diye mi yaptılar onları. Hayret bişi (Bu arada reklamda kız kaçkere "bişi" kelimesini dedi, sayan varsa beri gelsin)
Ama teyze olmak harika bişeydir tabi, çökmüşün ankastre mutfaklı, havuzlu ablanın evine. Kahveler abladan, paralar enişteden. Ohh. Kıçını kaldırıp ziftlendiğin fincanı bile mutfağa götürmediğin gözümden kaçtı zannetme. Sen anca yavrularla oyna, depin, dağıt ortalığı. Bu karı bu yiyicilikle evlenip çocuk filan da yapmaz ha, ablası yavrularından verir artık buna bitane.

Hayır herşeyi geçtim yeğenler orda birbirlerinin gözünü oyacaklar neredeyse sikindirik bir hırka için karı hala resim çiziyor, sırıtıyor pişmiş kelle gibi. Lan bi kalk, "aa çok ayıp çocuklar, cıss ayrılın" filan de. Yokk ama, otursun o öyle. Resim defterini de bitirdi faydasız, safii zarar..

Neyse çocukların çirkinliğine ayrı uyuz oldum. Hamam tası gibi kesmişler o saçlarını, zaten o yaşta çocukları gördüğümde kolye yapmak istiyorum kafalarından bir de bunlar çirkin aq. Üstelik çok lazımmış gibi yedekli yapmışlar, aynısından üç tane var. İnsan ziyanlığı.

Şimdii gelgelelim benim reklama tilt olmama neden olan en möhim mevzuya. Ben bu annelik kutsaldır, anneler melektir, melekler su ister filan olaylarını hiçbirzaman anlamadım. Birisiyle sevişiyorsun şanslı ya da duruma göre şanssız bir günündeysen yumuşakçalar hedefini buluyor ve voila!, hamilesin. Olay bu işte, o kadar büyütülen annelik mevzusunun özü bu. Vajinası olan hemen herkes olabilir yani, zor değil. Asıl annelik o çocuk sekiz- on yaşını geçip de ergen ergen tepene dikilince başlıyor bence. O dönemde de çocuğundan nefret edip, onu boğazlamak yerine sevgi gösterebiliyorsan o zaman annesin. Bir fedakarlık birşey yapabiliyorsan filan. Yoksa boğazına iki kaşık mama sokuzlamak da ne var aq, parasını verdin mi rus bakıcılar da yapıyor onu, onlarda mı kutsal? Tövbee.

Reklamda hatun ne yapıyor, itişen veletlerinin elindeki hırkayı alıyor. Ben zannediyorum ki, elinin tersiyle zumzuğu oturtacak düzeni sağlayacak (benden neden anne olmaz vol:382789) ama öyle yapmıyor, don koklayan sapık herifler gibi yumuluyor hırkaya. Sonra içeri doğru "Leylaaa" diye sesleniyor. Leyla deyince insan bir ümitleniyor haliyle, diyorsun "aha boyu 1.70'in üzerine birşey girecek içeri", ama Leyla kendisinden beklenen performansı gösteremiyor tas kafasıyla badi badi geliyor içerden. Koltuktakilerin aynısı aq. Resmen stok yapmış kadın. "Alla alla" diyor bu esnada saf reklam izleyicisi, "manyak mı bu karı" diyor, hırkayı kokladı bize çocuk koleksiyonunu gösterdi vb.

Reklam izleyicisi haklı, karı manyak bence de. Birkere akıl sağlığı yerinde olan hiçbir insan zaten tipleri aynı olan çocuklarının üçüne de aynı renk hırka, elbise vb alıp kime ait olduğunu koklayarak bulmaya çalışmaz. Birine mor, ötekine kırmızı, ötekine başka filan al be kadın, ne diye gizem yaratıyorsun? Hayır ama onlar aynı insanın üçe bölünüp kafalarına tas oturtulmuş farklı sürümleri di mi? Aman ayrı zevkleri, eşyaları vb olmasın, üç hücreli canlı gibi takılsınlar ömür boyu.
Ayrıca gelelim "anneler yavrularını kokusundan tanır" konulu ana mesaj mevzuna. Tüm bu tantana o mesajı verebilmek için çünkü. De yemezler be anam. Birkere bunların hepsinin çamaşırları aynı makinede aynı deterjanla yıkanıyordur. Otomatik olarak tüm kıyafetleri aynı kokar. Tabii anaları olacak obsesif karının dört yaşındaki bebeklere parfüm filan (üstelik de farklı farklı) sıkmadığını varsayıyorum sırf kokularından tanımak için.
Onu geçelim bunların ten kokuları da aynıdır zaten. Değil anaları tillahı gelse ayırt edemez. Gözleri, boyları, dudakları bilmemne aynı baskıdan çıkmış aq kokuları nasıl farklı olsun, aromalı mı bu veletler?
Ayrıca diyelim bunların hepsinin hırkası aynı (değilse koklamaya ne hacet zaten?) o vakit veletler niye itişiyor, sen alıcan ben alıcam diye? Kendilerininkini giyerler. Hadi diyelim onlar çocuk, sen koskoca kadın niye ayrımcılık yapıyorsun evlatların arasındaki, hırka kiminse kimin ver tepişenlerden birine giysin. Leyla'yı niye karıştırıyorsun mevzuya, o da üşürse Okşan'ınkini giyer, kıyamet mi kopar yani? Leyla kendi hakkını savunamıyor mu ayrıca, ezik mi o? Gelsin kendi düşsün hırkasının peşine teyzesi kılıklı..
(Ayrıca taktım bit kadar çocuğa Leyla ne aq, öbür ikizlerin adları da kesin Okşan'la, Arzu'dur. Bunlar büyüyünce kantocu olacaklar demedi deme, reklamcı konuşuyor burda)

Üstelik tüm bu aksiyonu nereye bağlamışlar, "annelerin burnu köpek gibi koku alır"a. Tamam ozaman bu bir reklam olduğuna göre ürünümüz oda kokusu, nebleyim parfüm, deterjan, şampuan ıvır zıvır gibi kokulu bişi. Değil. Çamaşır makinesi. Üstelik aynı hırkaları farklı kokularda yıkayan bi makine filan da değil, alelade bildiğimiz içine kedi atılıp yıkanan, titreyince banyoda yürüyen makinelerden. Pehh. Oysa neler bekliyordum ben reklamın sonunda, ne ümitlerim vardı geleceğe dair. Olmadı. 95 derecede çitilendi bütün hayallerim.
Neyse bu reklam serisinin devamı çekilecekmiş bir de, heyecanla bekliyor ve devam filmi için kendi annemi öneriyorum. Ardımda bıraktığım çorapları koklayarak izimi İzmir'den taa Ankara'ya kadar takip etmişliği vardır kendisinin. Şimdi bu star ışığı değil de nedir yani?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

her koşulda aşırı rahat olan insanlar beni deli ediyor ya,kalk bir kız,stres yap,yok öylece oturacak:D

Adsız dedi ki...

ilginc bilgiler icin tesekkurler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...