Salı

Yasaksa "yasa"k!

Evet arkadaşlar bildiğiniz gibi yeni çıkan yasayla (Bir gecede! yuh. Sivilce Yasa) yurtdışından kozmetik alışverişi yasaklandı. Aslında alışveriş edebilirsiniz ama o ürünleri gümrükten geçirmek imkansız olduğundan boş yere uğraşmaya gerek yok. Adamlar bize resmen "almayın demiyorum hobi olarak yine alın ama nahh kullandırırız size onları.." diyor.

Olayın müsebbibleri orda burda şöyle ağlanadursun benim kendilerine iki çift lafım var müsadenizle. "Lan şerefsizler, lan şark kurnazları siz sattığınız ürünlere %  50den fazla kar koyarken biz ağladık mı? Bir Chanel ojeyi 100 kaattan kaktırırken bize sordunuz mu hiç "siz de zevk alıyor musunuz?" diye. Şimdi neyin peşindesiniz aq? Bulmuşuz kendimize bir yol iyi kötü idare ediyoruz. Battı mı? Bize sokamadığınız milyonlar dönüp size mi..?Neyse..
Oysa ki İnternet Explorer'ı işletim sistemi zanneden, ısınan laptoplarını patlar matlar korkusuyla açmaya korkan bir müşteri kitlen var zaten Sayın TekinAcar ve saz grubu. Kendileri interneti sadece profillerine resim eklemek bir de Google'da kendi ad-soyad kombinasyonlarını aratmak için kullanıyorlar. Onların saçları sarı, gözleri Freshlook. Onlar uslu kızlar, onlara sat yine. Ben bir kere dünya gözüyle nasıl kerkildiğimi görmüş, global pazarlara açılmışken nasıl teslim edeyim paketi komple sana? El insaf."

Ama efendim biz bunları eserlerimizde yazdık, bahsi geçenler zaten kendilerini beğenmiş, ürün odaklı işletmelerdi, şimdi bir de tekel oldular tam oldu. Artık ne getirtirlerse satarlar, neyi ne kadara isterlerse geçirirler. Aferin bize. Küreselleşen dünyada tüm ekonomik ve ticari sınırlar kalkmış, iç dış piyasa kavramları yön değiştirmişken, Fransa'daki kelebeğin kanat çırpışı Japonya borsasını zangırdatırken biz bir yasayla 2.Dünya Savaşı yıllarına, fordist üretim sistemine döndük. Ne gerek var zaten binlerce marka/ürün arasında seçim yapmanın, devlet bizim adımıza karar veriyor ne kullanacağımıza, negzel.

Arkadaşlar dalga bir yana, bugün kozmetiği engelleyen yarın makyaj yapmayı engeller (alacalı parlak eşarplarını nane yeşili göz farıyla tamamlayıp göz zevkimin ırzına geçen türbanlılar da yok olur mu peki? Hımm). Düz mantık adamı mağarasından çıkmış nikotin almayalım diye patlıcan yemeyi yasaklamakla meşgul beyler, biz daha neyi tartışıyoruz? Bu sebeple yurtdışından alışveriş yapabilmenin kurnazlıklarını düşünmek, olmadı bi de miami yaparım demek yerine somut bir şeyler yapmak gerekiyor ki, sonrası için tecavüz kaçınılmaz olmasın. Hayır, zevk alamayacağım zira badem bıyıklılar hiç tipim değil.

Yalnız öyle digital dilekçelerle, imzalarla filan olmaz bebeim bu iş. Karşımızda rant sahipleri var. Maddi bir protesto yapmak lazım. Ne mesela, en mantıklısı bu iş bitene kadar buradan kozmetik almamak. Bu mağazalar olmasa kokmayız heralde, marul gibi buruşmayız bir ayda. Bütün kadınlar birleşip çok değil iki ay depodan kullansak TekinAcar abi, Sevil abla bak nasıl peşimize düşer "bokunuzu yiyim abla biz ettik siz etmeyin, o mutlu günlerimize dönelim" diye. Ben şahsen kendi karları için benim özgürlüğümü kısıtlayabileceğini düşünen bu hadsizlere para kazandırmayı bu saçma yasa kalkana kadar reddediyorum. Zaten bu zihniyetle devam ederlerse batıp kepenk indirdikleri günleri görürüz yakında. Azıcık sabır, acı yok Rocky!

7 yorum:

Bilgentolis dedi ki...

Harikasın, altına imza atılası bir yazı olmuş. Asla düşünmüyorum bu gerizekalıların dükkanlarının kapısından dahi girmeyi. Keşke herkes şu konuda bir kez olsun birleşebilse de burunlarından getirsek neden oldukları şeyi.

Marjo on makeup frenzy dedi ki...

Çok güzel yazmışsın, ah ah çok dertliyim çoook

sincity dedi ki...

Resmen yaşam sevincimizi, pazar neşemizi elimizden aldı piçler:(

FrenkÜzümü dedi ki...

İşte ben diyorum ki eylem yapalım. Toplaşıp şube basalım, parmaklayalım tüm testerları! Tekin Acar'ı parmaklama eylemi.

sincity dedi ki...

FrenkÜzümü ; yıllarca onlar bizi parmakladı diyosun..:)

FrenkÜzümü dedi ki...

Parmak olsa yine iyiydi... Senin de dediğin gibi altın kazık. :)

esra dedi ki...

yurtdışından alışveriş yasağı getiren genelgeye karşı bir blog oluşturuldu.Umarım incelersiniz ve bir post yayınlarsınız. www.onlinealisverisyasagi.info

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...