Pazartesi

La Tırtingen'den Masallar

Masalların acımasız ve gereksiz olduğunu düşünen tek insanın ben olduğunu hiç sanmıyorum. Adı üstünde "masal" olan bir şeyi gerçekmiş gibi eleştirmek parodinin parodisini yapmak kadar saçma farkındayım ama hayat hakkında bildikleri apartmanın bahçesi ve anneanne mutfağıyla sınırlı el kadar sübyana çok uzaklardaki ülkenin kralının iktidarsızlık sorununu anlatmak, "çocukları olmadığından kraliçe büyücülerden çıkmaz oldu, iksirlerle, şuruplarla kırdı karı kafayı.." demek de çok mantıklı değil, hadi dürüst olalım. (Yılda iki defa filan böyle çok pis dürüstlüğüm tutar, neme lazım.)

Hele bir Kibritçi Kız masalı vardır ki, "üşüyoruz reiz" tadında. Bugün saykodelik bir insansam mesela, o masalın payı büyük. Hayır madem satamıyorsun niye ayazda durup kibritleri yakarak sermayeyi kediye yüklüyorsun be evladım? Efendi gibi gitsen evine, "satamadım anne ben bunları, bu gece yatayım sabah erken kalkar çalışırım" desen olmazdı bak bunlar. Kendini de beni de yaktın Kibritçi Kız. O son kibriti çakmayacaktın..Sus şimdi.
Ayrıca ben faydasız bir çocuk olduğumdan masalların sonunu da merak ederdim. Ve sonsuza dek mutlu yaşadılar... Eee? Sonra bebeim, devam et. Olmuyor ama o noktaya kadar ayrıntılara boğup da sonunu iki saniyede bağlamak. Önemli olan sonrası, pamuk prenses vajinismus oldu mu, yedi cüce birleşip eve bi tam kadın getirdiler mi, kötü kalpli büyücü ibret alıp tövbe etti, ıssız acun öldü mü? İnsan bunları bilmek istiyor. Çocuksun lan bi defa, ölesiye merak ediyorsun her haltı. Radyonun arkasını kurcalıyorsun içinde adam var mı diye, arı kovanına sopa sokuyorsun, solucanların içini açıp organlarına bakıyorsun (bunu sadece ben yapmış da olabilirim, bilmiyorum)..

Neyse, eğer siz de benim gibi meraklı gruptansanız aha da aşağıda adamlar bir takım şekiller, illüstrasyonlar bişiler yapmışlar masalların olası sonlarına ya da "bugün yaşansa nasıl olurdu?"larına dair, bunlar burda dursun azcık oldu mu? Emdi yürek yırtılır.


- Tüüü pis herif ortalığın haline bak. Seninle evleneceğime Uykucu'ya versem en azından kulübeyi üzerime yapardı. Babamın sarayından mı getirdim ben bu çocukları, kalk da bi işe yara beygir profesörü. Kalk!

- 41 numara ekmek tahtası gibi ayak mı olur aq? Adam görünce nasıl kaçtığını bilemedi. Şiştt beyler bakın bi, pabucumun tekini bulana ya da getirene bedava muamele. Uyar mı?

- Bekle hayatım beş dakika, şu mavi küçük haplardan içip geliyorum dedim. Hemen de uyumuş. Neyse hala yaşıyorsa Pollyanna'yı arayayım ben bari. O ufak şeylerle mutlu olmayı bilen bi kızdı.


- Kırmızhı Başhlıklı Kız nedir yae? Ne kadar banel. Mango'dan aldım ben o başlığı. Ayrıca şişman diilim, kemiklerim iri bikere benim tımam mığğ?!1


- Hap kadar kulede ömür tüketeyim derken dert sahibi oldum. Yıl olmuş 2011 şu halime bak. Perukla gezen bir ben bir Erol Evgin kaldık. Üüü..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

kibritçi kız benim de psikolojimi bozdu. böyle acıklı saçma sapan bi masal çocuğa anlatılır mı yaa ne mantığı var bu işin die sorar dururum o gün bugündür..

komikliklersakalar dedi ki...

rapunzelin anasını silmişler, oldu mu bu şimdi

sincity dedi ki...

O Diil De ! ; Hatta benim kız çocuklarına abuk subuk beyaz atlı prens masalları anlatılarak gelecekte koca meraklısı, hiç kimseyi beğenmeyen, gerizekalı kızlar yetiştirildiğine dair bir teorim daha var ama tutuyorum kendimi şimdilik.

komikliklersakalar ; Eee onu adamları üçer beşer kuleye alırken düşünecekti. Halat mı yau bu, saç alt tarafı. Asansöre bile 4 kişi binilmiyor.

Adsız dedi ki...

prenslerin hepsi gavur ya ondan kaynaklanıo olabilir :))

Petunyanın Peti dedi ki...

en kötü duruma sindirella düşmüş bencebb:)buarda yazılarını okurken cok eglenıyorum söyliyim dedm.

Adsız dedi ki...

selamlar


Çok güldüm sabah sabah :)

sincity dedi ki...

:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...